Ecouri ale unui decalog

  1. Să nu ai alt Dumnezeu în afară de tine. Să crezi până la moarte că tu eşti singurul pe care vrei sa îl dezvolţi, singurul care contează. Eşti un accident al întâmplării. Să nu ai alţi Dumnezei, vor fi doar o iluzie.
  2. Nu-ţi fă chip cioplit. Singurul care merită onoarea asta e creierul tău. Sapă în fiecare zi în adâncul lui şi trezeşte idei. Provoacă-te pe tine şi pe alţii.
  3. Vorbeşte. Mult şi de cele mai multe ori fără sens. Numai din logoree poate ieşi o idee magnifică, numai exprimată poate fi dusă mai departe. Niciodată nu ştii când aberaţia ta se poate transforma în logică.
  4. Respectă-ţi părinţii. Scuteşte-i de povara de a gândi pentru tine. Gândeşte singur, neagă cele spuse de ei, regretă şi apoi calcă în picioare. Priveşte la păsări şi la părăsirea cuibului. Viaţa nu este făcută pentru a fi trăită lângă ei. Zboară singur.
  5. Neagă ceea ce crezi de cel puţin două ori pe zi. Să nu ai certitudini vreodată. Eşti om. Acceptă că nu ştii, acceptă că greşeşti şi lasă-ţi o portiţă de scăpare. Numai trecând credinţele prin latrină poţi să le vezi faţa ideală.
  6. Opreşte-te atunci când nu te mai poţi mişca, auzi, vedea. Renunţă la viaţă pentru că ea a renunţat deja la tine.Eşti o bucată de nisip ajunsă în mare. Nu te va mai şti nimeni. Eşti un anonim pe fundul mării. Nu-ţi accepta situaţia. Termin-o tu.
  7. Lumea din jurul tău vrea fericire şi ordine. Dacă nu te simţi în stare nu te distruge. Nu le da satisfacţie şi zâmbete de complezenţă. Vei uita ce înseamnă să râzi cu adevărat. Acceptă să pleci când te-ai săturat, acceptă seriozitatea atunci când gluma nu e bună. Critică. Zâmbetul e bucata aceea neştiută de creier. Nu ştii când poţi începe să zâmbeşti mereu doar pentru a-i mulţumi pe ceilalţi.
  8. Vorbeşte urât, exprimă sentimente violent, fă-i pe ceilalţi să se înfioare. Cei adevăraţi vor rămâne până la capăt. Nu te baza pe convenţiile societăţii. Foloseşte tot vocabularul dacă asta îţi spune creierul să faci. Deranjează-i în fiecare secundă. Numai aşa îi vei putea trezi la realitate.
  9. Nu te certa pentru cauze pierdute. Nu te certa din dragoste. Pleacă. Ia primul tren şi dispari. Marea se va calma în absenţa ta.
  10. Iubeşte muzica ce are mai mult de două acorduri. Nu te baza pe instinct. Simte, dar apoi învaţă. Dezvoltă sunetele în tine. Construieşte matriţe din muzică şi betonează idei.

2 gânduri despre „Ecouri ale unui decalog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s