Intimităţile publice de Vineri – Ediţia a 3 a

Nu intentionez sa am o „editie” speciala de Craciun pentru Intimitatile publice, deoarece as fi tentat sa pun banalitati de sezon, iar intentia mea cu aceasta rubrica este asta. Am pornit la drum dorind sa impart bucurie si emotie si chiar daca e Craciunul, cred ca putem fi emotionati si din piese fara legatura. Am avut de ales intre multe piese si chiar in timp ce scriu ma gandesc sa schimb unele, sa introduc altele. Ma simt ca un antrenor nehotarat inaintea unui meci foarte important.  Sa fiti linistiti pe finalul asta de an.

1. Ceaikovski – Marche Slave. Incepem in forta cu una din acele bucati de muzica dementa, venita din niste restorturi necunoscute unor oameni simpli ca mine. Ascult de fiecare data si raman uimit cat de miraculos suna. Daca o iei in ansamblu nu realizezi decat ca ai in fata o capodopera unitara, dar pe bucati ramai uimit cum s-a putut intampla combinatia aceasta de sunete. Fiecare bucata de opera e de altfel serendipitate.

2. Buena Vista Social Club – Chan Chan. Descriere? De ce ar mai fi nevoie? O bucata de muzica prea celebra pentru a fi povestita.

3. Vanessa Paradis & Maxime Le Forestier – Mistral Gagnant. Piesa originala ii apartine lui Renaud, dar eu nu pot sa ma despart de varianta asta pe care v-o ofer. De data asta nu va recomand sa inchideti ochii, ci sa-i tineti mari si sa o urmariti pe Vanessa. Doar asa puteti intelege de ce sunt fascinat. Veti ramane blocati. Un comentariu de sub clip spunea cam asa: „Petit moment de douceur dans ce monde de brutes”. Cat de adevarat. P.S: Orice ati face sa nu ascultati vreodata varianta cantata de Carla Bruni!

4. Flogging Molly – If I Ever Leave this World Alive. In albumul live pe care-l am pe calculator solistul incepe cam asa: „This is a song called If I ever leave this world alive. And ain’t that just right?”.

5. B.B. King – Better not look down. Vreau sa incheiem intr-o nota optimista, amuzanta si poate chiar dansanta. Have a great Christmas!

Aici se termina partea normala de Intimitati publice pentru care am respectat ce am spus la inceput. Mai vreau sa adaug doar o singura piesa, special pentru cei care mi-au fost anul asta cadourile de Craciun. In ordinea numerelor de pe tricou: Aurelian, Aura, Claudiu, Diana, Dorina, Ionut, Teo si Vladimir. Dă-vă dracu’ de ştoarfe că sunteţi sempatice!

3 gânduri despre „Intimităţile publice de Vineri – Ediţia a 3 a

  1. Îți mulțumesc pentru dedicația de la finalul articolului. Este cel mai frumos și mai de suflet cadou pe care l-am primit anul acesta, de Crăciun. Nașa mea e fană a formației „Pasărea Colibiri”. Asta ascult ori de câte ori mă urc la ea în mașină.

    Pe mine altceva m-a sensibilizat, și anume „Marche Slave” al lui Ceaikovsky, care e compozitorul meu favorit, by the way. Tu ai intuit bine. Piesa nu e unitară, ci a fost compusă din mai multe bucăți. Se deschide cu două cântece din folclorul sârbesc, unul cântat în down-tempo, celălalt mai allegro, continuă cu unul dintre faimoasele apogee care-l definesc pe Ceaikovski ca compozitor, este reluat primul cântec într-un ritm mai alert, apoi urmează o melodie simplistă preluată de fiecare set de instrumente din orchestră, iar pe final se adaugă fragmente din imnul Rusiei țariste, urmate bineînțeles de un apogeu á la Ceaikovski și totul se încheie cu o coda suuuperbă! Are o întreagă istorie compoziția asta muzicală, dar ar trebui să stau până dimineață ca s-o scriu aici. Și-ți vine să crezi că a fost compusă în doar 5 zile? Magnific!

    Eu nu am un Crăciun prea fericit, însă sper ca tu să nu fi la fel de ghinionist ca mine!

    CRĂCIUN FERICIT! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s